• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Retourneren

Hoe kan ik artikelen retourneren?
Het kan voorkomen dat bestelde artikelen niet naar verwachting zijn. Bij ons is dit uiteraard geen probleem. Wij van G-maxx zijn pas tevreden als onze klanten dat ook zijn. Wel willen wij je vriendelijk verzoeken om het retourformulier, welke bijgevoegd is bij jouw bestelling, zo compleet mogelijk in te vullen en mee terug te sturen met jouw retourzending. Retourzendingen zonder retourformulier worden niet in behandeling genomen.

Zat het retourformulier niet bij jouw bestelling of ben je deze kwijtgeraakt? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] Er zal dan een nieuw retourformulier per mail worden verstuurd. 

Wij verzoeken om het adres op het retourformulier uit te knippen en deze duidelijk zichtbaar op jouw retourzending te plakken. Zorg dat je eigen adres niet zichtbaar is om verwarring te voorkomen.
De retourzending kan worden ingeleverd bij een postpunt. Wij adviseren om de bon met de Track & Trace code te bewaren tot jouw retourzending is verwerkt. Zo heb je altijd het bewijs dat jouw pakket is verstuurd. 

Bij welk bedrijf kan ik het beste de retourzending aanbieden?
Wij merken dat de meeste zendingen worden geretourneerd met behulp van DHL of PostNL.

Beide vervoerders bieden ook een online service aan. Je kunt je verzendsticker online aanmaken en betalen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de barcodesticker printen, op je pakket plakken én het pakket af te geven bij een DHL- of Post NL punt. 

Onderstaand vind je de websites waar je dit zelf eenvoudig kunt regelen: 
DHL: https://my.dhlparcel.nl/pwa/shipment/package 
Post NL: https://www.postnl.nl/tarieven/tarieven-pakketten/Pakket/NL/0-350g 

Kan ik bij jullie op het hoofdkantoor een retourzending afgeven?
Helaas kunnen wij retourzendingen op deze manier niet aannemen. 

Tot wanneer heb ik de tijd om artikelen retourneren?
Je kunt je aankopen binnen 14 dagen na ontvangst van bestelling naar ons retourneren door het adreslabel, welke is bijgevoegd onderaan het retourformulier, duidelijk zichtbaar op het pakket te plakken. Let op: Zorg ervoor dat je eigen adres niet zichtbaar is om verwarring te voorkomen.

Wat zijn de voorwaarden om de artikelen te retourneren?
Retourzendingen dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen:
- Artikelen zijn ongedragen, ongewassen en onbeschadigd
- Er zijn geen vlekken op de artikelen aanwezig
- Het artikel dient netjes opgevouwen in de originele verpakking te zitten
- Originele kaartjes en labels zijn nog in tact en bevestigd aan de artikelen
- Artikelen dienen in dezelfde verpakking retour te worden gestuurd
- Het retourformulier is bijgevoegd bij de retourzending en is volledig ingevuld. Retourzendingen zonder retourformulier worden niet in behandeling genomen
- Retourzendingen dienen goed verpakt te worden verstuurd. G-maxx is niet aansprakelijk voor artikelen die door nalatigheid van de afzender zijn beschadigd en kwijt zijn geraakt tijdens het verzendproces
- Wij adviseren om retourzendingen te laten verzenden met track&trace code. Zonder track&trace code kun je het pakket niet volgen. Zonder track&trace code is er geen bewijs dat een pakket bij ons is afgeleverd. Mocht jouw retourzending na lange tijd nog niet zijn verwerkt én heb je geen bewijs van aflevering, kunnen wij helaas niet overgaan tot een terugstorting van het bedrag. Bewaar daarom altijd de track&trace code goed!

Hoe zit het met de kosten van het verzenden van een retourzending?
De kosten voor het verzenden van een retourzending zijn voor eigen rekening. Dit doen wij om het milieu zo min mogelijk te belasten. Zoals je je kunt voorstellen zorgen meer retourzendingen voor meer schade. 

Wanneer wordt het aankoopbedrag terug gestort?

Wij streven ernaar om retourzendingen binnen 14 dagen te verwerken. Dit betekent dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen wordt teruggestort. Wanneer de terugbetaling is verwerkt duurt het 2 tot 5 werkdagen, afhankelijk van de bank, tot het geld op het rekeningnummer staat waarmee is betaald.

Kan ik een artikel ruilen?
Je kunt je aankopen uiteraard ook ruilen. Wij adviseren om de te vervangen items te retourneren en vervolgens een nieuwe bestelling te plaatsen op de website. Zo ben jij er van verzekerd dat het item nog voorradig is en voorkomen we teleurstellingen. Helaas kunnen wij bestellingen niet met elkaar verrekenen. Helaas kunnen wij ook geen artikelen apart leggen. 

Hoe werkt het met kortingsacties en retourneren?
Is het artikel gekocht met een kortingspercentage? Dan krijg je het bedrag van het artikel die je hebt geretourneerd gewoon terug. Sale artikelen kun je dus retourneren. Je krijgt het bedrag teruggestort.

Is het artikel gekocht met een ander soort actie, bijvoorbeeld 3 halen = 2 betalen? Dan vervalt de kortingsactie zodra je een artikel retour stuurt, tenzij je een andere maat ervoor wilt hebben. Wanneer je een artikel retourneert vervalt de korting, omdat het aantal stuks dat nodig is om de kortingsregel in te voeren, vervalt. Wanneer je een andere maat voor het artikel wilt hebben, behoud je het zelfde aantal stuks en is de korting nog steeds geldig. Let op: je mag éénmalig een artikel omruilen voor een andere maat tijdens een actie als deze (3 halen = 2 betalen).